bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Geëxtrudeerde brok
en harde brok

In onze brokken vindt u geen synthetische toevoegingen in de vorm van geur-, kleur- en smaakstoffen. Wij gaan ook hier voor ‘Naturis Natuurlijk’ en garanderen u grondstoffen van een constante hoogwaardige en blijvende kwaliteit, die elke kwaliteitscontrole doorstaan.

Blijvende hoogwaardige grondstoffen zorgen er voor dat de Naturis brok zeer goed verteerbaar en darmopneembaar is, waardoor u minder dient te voeren en er ook minder afvalstoffen zijn. In al onze brokken is een zeer groot vleesaandeel terug te vinden. Wij stoppen er bijvoorbeeld niet slechts 3% vlees van een bepaald dier in maar zorgen er voor dat uw hond binnenkrijgt wat hij nodig heeft.

Ook op onze samenstelling vernoemen wij het vlees in gedroogde vorm (meel) en niet in de vorm voor het verwerkt wordt want dan moet er nog meer dan 60% vocht verwijderd worden en zo blijft er uiteindelijk maar een fractie van het genoemde percentage over.

De voedingsbehoefte wordt uiteraard sterk beïnvloed door de mate van activiteit van de hond, desondanks dient men van Naturis Hondenvoer zeer weinig te geven. Het is zeer belangrijk dat u zeker het voedingsschema aanhoudt want  te veel voeren is vaak de oorzaak van vele darm- en huidproblemen.

https://www.naturis.be/wp-content/uploads/2019/12/pootjes-zakken-1-640x434.png

De geëxpandeerde brok  of harde brok is eigenlijke de klassieke brok die u gewend bent van overal te zien. Het is een hard korreltje dat u niet zo maar gebroken krijgt, dit in tegenstelling tot een persbrok die zeer makkelijk te breken is.  Dit is één van de manieren om snel te zien welke brok u geeft.

Wij houden er van om open en eerlijk te zijn naar onze klanten toe zodat u weet wat u koopt en u bent degene die er zich al dan wel of niet in kunt vinden. Maar wij vinden dat u en uw hond een eerlijke keuze moeten krijgen.

Alle brokken zijn verkrijgbaar in 5 kg of 15 kg verpakkingen. Voor fokkers hebben wij 20 kg zakken. Voor de samenstelling of meer informatie kunt u terecht op onze website.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.naturis.be/wp-content/uploads/2019/11/sleeping_dog_green-1280x1280.png

Ons assortiment

 • Pups S/M/L: tot 5 maanden, volwassen gewicht < 30 kg
 • Pups XL: tot 5 maanden, volwassen gewicht > 30 kg
 • Junior S/M/L: tot 12 maanden, volwassen gewicht < 30 kg
 • Junior XL: 5 tot 12 maanden, volwassen gewicht > 30 kg
 • Adult Mini: 12 maanden tot 5 jaar, speciaal afgestemd op kleine rassen tot 10 kg
 • Adult S/M/L: 12 maanden tot 5 jaar, volwassen gewicht < 30 kg
 • Adult XL: 12 maanden tot 5 jaar, volwassen gewicht > 30 kg
 • Senior/Light: ouderen hond vanaf 5 jaar of voor honden die gecastreerd/gesteriliseerd zijn.
 • Krokant: volwassen hond zonder teveel activiteit (onderhoudsvoer)
 • Lam/Rijst Sensitive: gevoelige hond met darm- of maagproblemen, enkel geven aan volwassen honden
 • HE Sport: werk- en sporthond
 • Hert zonder gluten: volwassen hond met darm- of huidproblemen of allergiën
https://www.naturis.be/wp-content/uploads/2019/11/vis.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Geperste brok

glutenvrij

Persbrok is een brok met een heel hoge voedingswaarde omdat deze brokken, zoals het woord al zegt, geperst worden. Onze persbrokken worden allemaal koudgeperst en het is net doordat er geen al te hoge temperaturen aan te pas komen dat er zo een hoge voedingswaarde en goede darmopneembaarheid bewaard blijven.

Persbrok is ideaal om in combinatie met vers vlees te geven daar de vertering van persbrokken en vlees bijna identiek zijn. Bij deze brok mag het vlees zelfs onder de brok gemengd worden, indien gewenst. Houd er wel rekening mee dat eenmaal een hond gewend is dat er altijd iets onder de brok zit, hij de brokken hoogstwaarschijnlijk niet meer zonder vlees er onder zal wensen te eten.

https://www.naturis.be/wp-content/uploads/2019/12/NaturisHondenbrokken.png

Deze persbrokken kunnen dienen voor honden die vaak vlees gevoerd krijgen, die een gevoelig maag- en darmstelsel hebben, die allergisch zijn aan bepaalde granen zoals bijvoorbeeld tarwe.

De persbrok zonder gluten bereid heeft een hoge opname door zijn uitstekende grondstoffen en er moet zeer weinig van gevoerd worden. U dient de brok zeker af te wegen en de aanbevolen voedingshoeveelheid zeker niet overschrijden in de beginfase.

Indien u overschakelt van geëxpandeerde brok op persbrok is het aan te raden om uw huidige brok eerst volledig op te maken en daarna voorzichtig te beginnen met de persbrok. De eerste dag geeft u 1/3 van zijn benodigde hoeveelheid, dag twee geeft u 2/3 van de benodigde hoeveelheid en indien dit goed gaat, geeft u vanaf dag drie zijn normale portie zoals aangegeven staat in de voedingstabel. Deze brok zeker afwegen want het is een van nature erg zware brok en het gaat misschien voor u lijken dat u erg weinig moet geven qua volume!

 • Persbrok HE – Kip: voor de volwassen hond met een hoge activiteit
 • Persbrok HE – Vis: voor de jonge hond vanaf 6 maanden en voor de volwassen hond met hoge activiteit
 • Persbrok Lam: voor de volwassen hond met een gevoelige vertering of voor een hond met weinig tot normale activitiet
 • Persbrok Puppy: te geven aan pups tot ongeveer 6 maanden

Voor fokkers zijn deze soorten verkrijgbaar in 20kg zakken.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.naturis.be/wp-content/uploads/2019/12/Persbrok-staand-214x300.png

Deze persbrokken zijn voornamelijk bedoeld voor honden die erg allergisch zijn en kunnen eventueel samen gegeven worden met de vleessoorten die geschikt zijn voor de eliminatiediëten. De grondstoffen zijn van een uitermate hoge kwaliteit en alle soorten zijn opgebouwd uit slechts één eiwitbron waardoor deze brok zich uitermate leent voor allergische honden.

Deze persbrokken zijn gemaakt op basis van zoete aardappel, rijst en erwten en bestaat uitsluitend uit natuurlijke grondstoffen:

Geperste brok

graan- en glutenvrij
 • Glucosamine/Chondroïtine: helpt bij het soepel houden van de gewrichten
 • Yucca: helpt bij het neutraliseren van ongewenste geuren
 • Zalmolie: bevat essentiële vetzuren
 • Fruit: rijk aan essentiële voedingsstoffen
 • Zeewier: helpt bij een natuurlijke ontworming en een gezonde vacht
 • Lijnzaad: voor een optimale omega 3 en 6 verhouding
 • Tomaat: natuurlijk anti-oxidant

Indien u start met deze persbrok en u komt van een geëxpandeerde brok af dan is het aan te raden om eerst uw huidige brok volledig op te maken. Vervolgens gaat u rustig over door de eerste dag maar 1/3 van de benodigde daghoeveelheid te geven, de volgende dag geeft u 2/3 en als dat goed gaat, geeft u vanaf dag 3 de normale dagportie.

Deze brok zeker afwegen daar het van nature een rijke brok is en zeker niet meer geven dan de aangegeven voedingshoeveelheid. Ook al lijkt het in volume niet veel!

De persbrok zonder granen en gluten bereid is verkrijgbaar in 10kg zakken in de volgende soorten:

 • Persbrok Konijn
 • Persbrok Rendier

Welke brok u dient te geven aan uw hond, hangt uiteraard af van de stoffen waar uw hond allergisch aan is.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Extra informatie

Het is niet aan te raden om vers vlees te mengen onder de geëxpandeerde brok daar de vertering van beide erg verschillend is en de hond dus of het ene opneemt of het andere. Indien u de geëxpandeerde brok en vers vlees wenst te combineren, doe dit dan door ’s morgens brok te geven en ’s avonds vlees of omgekeerd.

https://www.naturis.be/wp-content/uploads/2019/12/pup4.jpg
https://www.naturis.be/wp-content/uploads/2019/11/naturis.png
Bedrijfsinformatie

Natural Petfood BVBA
BE 0841.705.523

Kastelsedijk 46
2480 Dessel, België
+32 499 1767 39
info@naturis.be
Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg korting op onze producten!

  bt_bb_section_top_section_coverage_image

  2022 © Copyright Natural Petfood BVBA.